Kokeellinen TE-toimisto – Työpajasarja toisenlaisesta työelämästä

Etsitkö töitä? -näyttelyn osana järjestetään työpajasarja, joka tarjoaa tilan työn käsitteen uudelleen määrittelylle. Tavoitteena on yhdessä pohtia, mitä on merkityksellinen työ ja millaisia rakenteita tulevaisuuden työelämä tarvitsee. Jokainen kerta koostuu keskustelullisesta työpajaosuudesta sekä työpajaan virittävistä alustuksista.

Paikkana Työväenmuseo Werstas,
Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere
Vapaa pääsy

Tervetuloa!


Työpajasarja tarjoaa paikan vertaistuelle ja yhteiskunnan toisinajattelemiselle. Jokainen kerta koostuu keskustelullisesta työpajaosuudesta sekä työpajaan virittävistä alustuksista.

Tavoitteena on yhdessä pohtia, mitä on merkityksellinen työ sekä millaisia instituutioita ja rakenteita tulevaisuuden työelämä tarvitsee. Työpajoissa pohditaan millaista työelämää toivomme, miten ajattelemme työelämän muuttuvan esimerkiksi suhteessa ilmastonmuutokseen ja mihin suuntaan me haluamme yhteiskuntaa kehittää.

Kokeellinen TE-toimisto on eräänlainen ehdotus palveluiden jälkeiseen aikaan, jossa toisenlaista todellisuutta luodaan kollektiivisesti. Siinä myös työttömyys nähdään toisin: se voi olla potentiaalia, toimintakykyä ja yhteisöllisyyttä. Keskeistä on kokeilevuus ja etsintä.

Tervetuloa mukaan uudelleen ajattelemaan työelämää!

– 2021 –

2.10. Työ ja kestävyys

Onko turhaa tai haitallista työtä? Miten työ ja työelämä tulevat muuttumaan suhteessa ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden reunaehtoihin?

Klo 12-17

Osallistujille ilmainen keittolounas!

Alustajina: taiteilijapari Haukka & Mattila, tutkija, KTT Paavo Järvensivu ja pitkäaikaistyötön, FM Terhi Vuojala-Magga.

30.10. Työn perintö

Millaista työn perintöä kannat mukanasi? Mitä työn perintö merkitsee, miten historia asuttaa meitä ja me aikaa? Miten tehokkuusajattelu ja työväenliike ovat muuttaneet ajatteluamme ja käsityksiämme työstä?

Alustajina: kuvataiteilija Minna Henriksson, psykohistorioitsija Ilkka Levä ja
kulttuurintutkija Mona Mannevuo.

27.11. Kokoontuminen kiville

Miltä työn tai työelämän tulevaisuus näyttää sinulle (esim. suhteessa ilmastonmuutokseen)? Mikä tulee muuttumaan? Miten tätä muutosta voitaisiin mahdollistaa ja tukea?

Alustajina: kansanedustaja ja sosiologi Anna Kontula sekä kirjailija-taiteilija Laura Gustafsson.

– 2022 –

19.3. Tulevaisuuden TE-toimisto

Työpajassa pohditaan tulevaisuuden työelämää organisaatioiden näkökulmasta. Millaisia instituutioita jälkifossiilinen jälleenrakennus tarvitsee ja millainen tulevaisuuden TE-toimisto voisi olla?

Alustajina: Tutkija Sari Näre (Työttömyys sattuu (Gaudeamus 2022) -kirjan toinen toimittaja, Teemu Kiiskilä Tampere Hacklabista ja L.A. Mattila & Juhani Haukka.

3.4. Kosketuksesta, hoivasta ja kauneudesta

Miten työn merkityksellisyys rakentuu ja millaista on kaunis työ? Työpaja merkityksellisyydestä, nautinnosta, hoivasta ja kosketuksesta.

Alustajina: koreografi Anna Maria Häkkinen, pappi Marjaana Toiviainen.

Tervetuloa mukaan!